logo

Dick


Ooit begonnen als “zwart-wit” werker, zoals zovelen waarschijnlijk. Eigen doka gebouwd op zolder en daar vele uurtjes experimenteren, ontwikkellen en afdrukken. Uiteraard vakantiefoto’s, maar al snel portretstudies van vooral de eigen kinderen, maar ook veel shots op markten e.d., waar soms zeer markante koppen te vinden waren.

De interesse in natuur was latent aanwezig en kreeg een impuls tijdens de vele vakanties op het mooie eiland Vlieland. Natuurgidsjes in de rugzak tijdens wandelingen en opzoeken en noteren wat je gezien had.
Zien was al snel niet genoeg, dus ging de camera mee om m.n. de flora vast te leggen. Dat moest natuurlijk op dia. Van het een kwam het ander want het was natuurlijk ook interessant welke beestjes die bloemen bezochten. Kortom het hele scala van natuurbeleving was al snel binnen gezichtsveld en na aansluiting bij enkele natuurwerkgroepen kwam daar het inventarisatiewerk bij. Vogels, vlinders, libellen, dat werd het werkveld.

De natuurfotografie was inmiddels al aardig uitgegroeid, zo ook de apparatuur. Het inventarisatiewerk was ook aardig te combineren met de fotografie. In het begin lag de nadruk op genoemde beestjes, in een later stadium kwam daar het landschap bij, mede door enkele trips naar Schotland, een paradijs voor landschapsfotografie. Behalve die buitenlandse trips zoek ik het toch ook veel in eigen land, want ook daar en zeker in mijn eigen directe omgeving, Friesland, is veel moois te zien en vast te leggen. Een prettige bijkomstigheid is dat ik deze interesse kan delen met mijn vrouw, zodat we er meestal samen op uit trekken.